creative hub

Office Building

1 / 3

r

Location: Zurich
Client: UBS Fund Management AG
Service provided: Planning and Design
Project Size: 5’500 m2
Realisation: 2017 – 2018

The existing building is a former Pirelli tire warehouse, which has been taken over and expanded by the current owner.
The new concept provides an office / studio structure for future tenants. This is the origin of the current project name “Creative Hub”. The existing offices are almost completely rebuilt. Double floors, suspended ceilings and partition walls are completely removed.
 
Due to its history, the building standard is aimed at a noble steel construction with an industrial warehouse character. The material concept is recreated. New development zones, plumbing rooms, climbing and elevating zones and an escape staircase to the Flurstrasse will be installed. The façade will remain largely intact, with only small adjustments such as new textile sun blinds. The tenant extension is currently not integrated and is carried out separately. The building has 5 upper floors with attached technical center and 2 lower floors with car-Garage places.