neue schule zurich

extention to existing school

1 / 5

r

Location: Stapferstrasse 64, 8006 Zürich
Client: Neue Schule Zurich
Status: built
Project: 2014-2017

Over the past few years the New School in Zurich (NSZ) has outgrown its facilities. For the current pupils there are not enough classrooms or group activity rooms to comply with todays teaching standards. At the moment the classrooms do not offer enough space for group work and there are no rooms for art education or natural sciences. The conditions at the school have long been criticised by parents, pupils, teachers as well as the department for education. The brief asked for three new classrooms with adjoining activity rooms as well as rooms for specific subjects. The exterior appearance of the existing building will remain and only the surrounding retaining wall altered to incorporate the new extension in the base of the building.