New building

Open competition
Client: Municipality of Wittenbach
Photocollage: spillmann echsle architekten

The plot lies in the northern fringe of Wittenbach, an area where the petering out village structure is met by the open landscape.
The building development along the main road, that influences the situation from the west, finds a formal continuation in the swimming pool as well as the “basin” of the sports hall. The main entrance to the sports hall is at level ground. The play field itself is inscribed into the ground floor as a “ basin”. The concrete columns reach into the play field and thus trace it as a vessel. In addition to the concrete beams and a system of a concrete ring they make up the supporting system of the building. The dimension of the play field is also perceivable in the ceiling by means of a subtle coffered ceiling.